Story Of My Heart

KUALA LUMPUR – Kotor dan menjijikkan! Itulah gambaran apabila melihat gelagat empat orang lelaki warga China yang menyediakan khidmat menanam gigi palsu di Jalan Pasar berhampiran Pasar Pudu di sini.

Tinjauan Kosmo! mendapati, ‘klinik kaki lima’ tersebut bukan sahaja beroperasi secara terbuka malah empat kumpulan yang melibatkan lima lelaki dan seorang perempuan yang berlagak seperti ‘doktor’ itu juga didapati tidak memakai sarung tangan ketika merawat pesakit mereka.

Lebih meloyakan, mereka hanya menggunakan segelas air biasa bagi membasuh peralatan yang telah digunakan dan alat yang sama digunakan daripada satu mulut ke mulut pelanggan lain tanpa dinyahkuman.

Selain peralatan khas pergigian, playar dan dawai yang digunakan untuk mengikat gigi pelanggan juga tidak dicuci dan terdedah kepada asap kenderaan di tepi jalan.

Walaupun hanya beroperasi di tepi jalan, ‘doktor’ berkenaan turut menyediakan penggerudi gigi elektrik untuk menebuk gigi pelanggan yang berlubang sebelum ditampal dengan sejenis serbuk yang dicampur dengan bahan kimia.

Semua barangan tersebut bukan sahaja disusun di atas meja tetapi ia turut disimpan di dalam beg dan kotak pensil supaya mudah dibawa lari jika diserbu pihak penguat kuasa.

Usaha Kosmo! untuk menemubual salah seorang ‘doktor’ yang berusia dalam lingkungan awal 40-an itu tidak berhasil kerana mereka tidak tahu berbahasa Inggeris sebaliknya semua jawapan diberikan dalam bahasa Cina.

kredit : kosmo.com.my

wow…aku kn full timer nye student,so kalo dh nme nye HOLIDAY for sure la aku akn gnekn ms yg ade 2 tuk sesuatu yg sgt indah!woooottt…act ni first time aku join contest.so agak clumsy sket.hihihi….aku grab dis info frm here  http://fitrihadi.com/2010/05/contest-bila-blogger-bercuti/

cuti kalo ini penuh dengan agenda a.k.a program sbb ia brsekali dgn mjlis istiadat konvokesyen ke-72 UiTM n aku terlibat sbg graduan.so confirm la parents aku pn excited nk amik cuti.bersempena dgn itu,maka bercutilah kami 3 branak…ke mana???

jeng3….ke taiping sbb ade family makcik aku…ke swiss garden villa n spa damai laut off pangkor…n lastly shah alam!

TAIPING

catatan perjalanan ke sn sgt ok,dsebabkn aku dh biase ke sn jd dh x excited sgt la.tp tiap kali ke sn,mee udang x kn lari dr salah satu aktiviti wajib aku 1 family…sedap woooo!rugi kalo x g kuala sepetang.so spe2 yg nk tau psl tmpt mkn kt taiping 2,leh la tnye aku…sbb aku ske FOOD!huhuhu….ni ade la sket gmbo kenang-kenangan kt sn…jgn dtenung lame2,nnt meleleh air liur!huhuhu…ade bnyk sgt gmbr la…tp aku x leh nk upload bnyk2 sbb slow la tenet neh!ok…



DAMAI LAUT

wooot…aku ske btul g sni…mn tak nye,stay kt villa mmg sonok lbh2 agi kalo korang dtg ngn segerombolan family…so mak ayah aku pn tnpa rs segan silu trus booking villa…aktiviti bg ayah aku mmg padat!sbb die smpt g lpaskn gian die mmncing…resort 2 ade sdiakn tmpt yg seswai tuk kaki pncing (tp xde snap pix pn,nyamuk bnyk) n area mmncing 2 cool n x sunyi sbb ade keriuhan dr bar yg sgt la dkt ngn tmpt 2…resort 2 happening ble mlm n sgt cntik wooo…nnt aku attach a few pix ye!nk g hanimun plak kt sn nnt…bleh kn?

iye…curang…aku x fhm ngn pemikiran manusia zmn sekarang…yg dh kawin asik dimomokkn ngn isu cerai!npe perlu curang? dlu korang yg brkapel sibuk wt perjanjian tuk shidup smati….kononnye…tp akhirnya,perceraian yg ko bg!huaaaa…

aku sndri jd fobia ngn isu KAWIN!bukan nye ape,ble si isteri mule ade tnde2 prubahan fizikal a.k.a chubby(comel ape org chubby!) korang plak yg sbuk ckp xde selera…isshhh…ko hingat ko 2 hensem n kacak sgt ke?ermm…ni bkn isu nk hentam llaki ok…ni realiti yg aku salu jmpe…

ble ank dh brderet ko bg,ko leh lpe plak ngn tnggungjwb!woooottt….sgt x gentleman ok!plak 2 bleh plak ade yg leh brminat nk brkapel ngn korang wahai manusia yg sah bergelar SUAMI!bagi sang isteri…perhatiknlah kelakuan suami anda…

bagi sang ISTERI yg prngai lpe daratan ple…ingtlah,kamu sebagai isteri punye tanggungjwb kpd suami dan keluarga…ble ank2 mle ikut perangai songsang cm korang wat,korang salahkn ank2 sbb x blaja mengenai AKHLAK…erm…dunia sedang bergolak!

bagi sang ank pulak…yg baik eloklah diikut,yg songsang 2 korang persetankn je…FIKIR DULU ok!

huhuhu…sememangnya aku nih seorang yang suke bercakap?ketiadaan kt opis menjadikan opis umpama majlis kematian…sunyi,sepi,noktah ….kerana ketiadaan gelak ketawa yang tiada batasan…huhuhu…xpe la,x gune jadik seorang yang workaholic,cukup sekadar ianya sempurna dan tidak mengecewakan sesiapa…yeaaahhhh!

ronaldo,am,nuar

ronaldo,am,nuar

hari nie terasa sangat la clumsy…dengan report yang bertimbum nak disiapkan…segalanya jadi huru hara…kadang-kadang terpikir…”kenapa la aku ni terlalu cepat nak melatah?tu baru sikit dugaan dari-Nya”…tapi soalan tu tidak berjawab…erm…till now…aku TAKDEK jwpnnye!

~mengerti segalanya~

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

August 2017
M T W T F S S
« May    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archives

Pages

Twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Hobby

Love